Hulp bij rouw en verlies

Bij rouw denk je misschien als eerste aan het verliezen van een dierbare. Dat is een soort rouw, maar er bestaan meer soorten rouw. Bijvoorbeeld als je slachtoffer bent van pesten of geweld, eenzaamheid ervaart of te maken hebt met een onverwerkt trauma. Wij bieden graag een luisterend oor en handvatten om beter met deze soorten rouw om te gaan.

Slachtoffers pesten, geweld, nabestaanden geweldslachtoffers
Pesten stopt niet vanzelf. Uitgelachen worden is een van de grootste vernederingen die er is. Iemand wijst jou aan als mikpunt van spot en het publiek gaat meelachen. Het is belangrijk om in te grijpen. Pesten valt deels onder verbaal geweld. Natuurlijk kun je ook te maken krijgen met fysiek geweld. Je wordt dan aan je kleren getrokken, geslagen of zelfs geschopt. Dit kan op school gebeuren, maar ook thuis, in het openbaar vervoer, op straat of in het uitgaansleven. Heb jij te maken met pesten of geweld? Of maak je je zorgen om iemand? Schakel onze hulp in.

Eenzaamheid
Eenzaamheid is niets meer of minder dan een seintje van je lichaam. Dat seintje betekent dat je iets tekort komt in je verbinding met andere mensen. Het is een emotie, een fysieke ervaring die aanwijsbaar is in je brein. Die emotie noemen we eenzaamheid.

Hoe je eenzaamheid aanpakt is een verhaal apart. Als het simpel was, was eenzaamheid niet zo’n groot en wereldwijd probleem. Je zult er in elk geval iets voor moeten doen. Het begint hulp zoeken. Die hulp kunnen wij bieden.

Onverwerkt trauma
Heb je een afschuwelijke gebeurtenis meegemaakt? Dan kan het zijn dat je hier een trauma aan overhoudt. Niet iedereen die uit een nare situatie komt heeft direct een trauma. Sommige mensen kunnen zo’n impactvolle gebeurtenis beter verwerken dan anderen. Pas als je een nare gebeurtenis niet kunt verwerken, ontstaat het trauma. En zo’n trauma kan je leven behoorlijk op de kop zetten. Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Hoe helpen we je?

We weten dat het niet altijd makkelijk is om de eerste stap te zetten. Want wat voor een behandeling of specialisatie werkt het beste? Daarom helpen we je tijdens een eerste kennismakingsgesprek in de juiste richting. Wat zijn jouw klachten precies? Waar vind je de juiste hulp? En aan welke hulp heb jij behoefte? Na het kennismakingsgesprek spreken we een eerste sessie af om op een veilige manier jouw rouwlandschap te verkennen en op pad te gaan.

Het paard
Bij kinderen kan gebruik worden gemaakt van het paard. Het paard en kind zullen op gevoelsniveau proberen contact te maken, waardoor blijdschap en wederzijds vertrouwen belangrijke stromen worden, die meegenomen kunnen worden in het dagelijkse leven. Ook voor volwassenen zijn er begeleidingstrajecten.

Direct goede hulp
Wij vinden dat je snel geholpen mag worden met je klachten. Hinsenveld & Hinsenveld is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00. De meeste behandelaren hebben geen wachtlijst. Wij beheren de agenda’s secuur, zodat we op kort termijn een afspraak voor je kunnen inplannen. Je kunt bij ons dus direct aan de slag met je hulpvragen.

S.K.J. (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) geregistreerd.
Lid van B.P.S.W. (Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk)
H.K.Z. (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorg)

Blijf niet alleen met je verdriet en zorgen zitten. Rouw verdient respect. Dat betekent: houden van jezelf.

Ervaringen

Onverwerkt trauma uit een ver verleden leidt tot eenzame gevoelens.

In onze praktijk maakte ik een tijdje geleden kennis met een man van middelbare leeftijd. Zo op het oog een man die goed in het leven staat en zijn zaakjes onder controle heeft. Toch nam hij contact met me op en raakten we in gesprek over hemzelf en zijn thuissituatie. Hij had het gevoel dat het niet de goede kant op ging en vroeg zich af hoe hij zijn relatie kon verbeteren voordat het definitief mis zou gaan.

Lees de hele ervaring

Vragen?

Neem direct contact op

Copyright hinsenveldgroep 2024