Paard en kind

Voor kinderen en jongeren bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het paard. Begeleider is geschoold in de Academische rijkunst en kundig om (trauma) sensitief te werken. Het paard is een bijzonder dier. Paarden zijn van nature een prooidier en gefocust op harmonie. Bij kinderen die te maken hebben gehad met verlies: een scheiding of niet goed weten hoe om te gaan met allerlei emoties, is het werken met het paard een veilige manier om in te zetten.

Kinderen die pijn of frustraties ervaren kunnen dit diep verstopt hebben onder vele laagjes van bv. angst, verdriet of boosheid. Soms zijn woorden niet te vinden: het paard kan ze dan hierbij helpen. Het paard reageert op wat er onder de oppervlakte schuilt en spiegelt dit met het kind. Het kind leert meer en meer op eigen krachten te vertrouwen en bepaalt zijn eigen tempo hierin. Wandelen, knuffelen, borstelen en leuke spellen op de grond of op het paard brengt het kind terug in de verstopte kracht. Paarden werken helend en verzachtend.

Hoe

  • Traject: Intake en vervolgens gemiddeld 6 sessies.
  • Losse (vervolg )sessies

Er worden zowel individuele- als groepssessies gegeven waarbij verschillende gevoelens boven tafel komen. Successen, groeiend zelfvertrouwen, het overwinnen van angsten, agressie of het leren van grenzen stellen bijvoorbeeld. Het paard kan voor kinderen en volwassenen worden ingezet als therapeutisch middel.

Ervaringen

Onverwerkt trauma uit een ver verleden leidt tot eenzame gevoelens.

In onze praktijk maakte ik een tijdje geleden kennis met een man van middelbare leeftijd. Zo op het oog een man die goed in het leven staat en zijn zaakjes onder controle heeft. Toch nam hij contact met me op en raakten we in gesprek over hemzelf en zijn thuissituatie. Hij had het gevoel dat het niet de goede kant op ging en vroeg zich af hoe hij zijn relatie kon verbeteren voordat het definitief mis zou gaan.

Lees de hele ervaring

Vragen?

Neem direct contact op

Copyright hinsenveldgroep 2024