Paard en kind

Paard als therapeut voor kinderen/ jongeren

Voor kinderen en jongeren bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het paard Aurifero. Aurifero en begeleider zijn beiden geschoold in de Academische rijkunst en kundig om (trauma) sensitief te werken.

Het paard is een bijzonder dier. Paarden zijn van nature een prooidier en gefocust op harmonie. Bij kinderen die te maken hebben gehad met verlies; een scheiding, of niet goed weten hoe om te gaan met allerlei emoties, is het werken met het paard een veilige manier om in te zetten.

Kinderen die pijn of frustraties ervaren kunnen dit diep verstopt hebben onder vele laagjes van bv. angst, verdriet of boosheid. Soms zijn woorden niet te vinden; het paard kan ze dan hierbij helpen. Het paard reageert op wat er onder de oppervlakte schuilt en spiegelt dit met het kind. Het kind leert meer en meer op eigen krachten te vertrouwen, en bepaalt zijn eigen tempo hierin.

Wandelen, knuffelen, borstelen en leuke spellen op de grond of op het paard brengt het kind terug in de verstopte kracht. Paarden werken helend en verzachtend.

Hoe?

  • Traject: Intake en vervolgens gemiddeld 6 sessies.
  • Losse (vervolg )sessies

Er kunnen zowel individuele sessies als in groepjes sessies worden gegeven waarin ( trauma) sensitief wordt gewerkt en gevoelens worden ervaren als bv. succes, groeiend zelfvertrouwen, het overwinnen van angsten, agressie of het leren van grenzen stellen.

Naast trajecten voor kinderen geldt dat ook voor volwassenen het paard als therapeutisch middel kan worden ingezet.